Top tien manieren om afval te voorkomen

July 11, 2022

Home > Blog > Top tien manieren om afval te voorkomen

JediVite® deelt tien manieren waarop je afval kunt voorkomen en de planeet kunt helpen redden.

Hallo JediVite®-krijgers! Als onderdeel van ons streven om wereldwijd een gezonde levensstijl te leiden, zijn we sterk betrokken bij het veiliger en gezonder maken van onze omgeving voor iedereen om te leven. We willen tien eenvoudige manieren met u delen waarmee u onze planeet kunt helpen beschermen tegen onze dagelijkse activiteiten die bijdragen aan afval en stortplaatsen.

1: Regelmatig recyclen

Een van de gemakkelijkste en meest effectieve manieren om het milieu te helpen en onze planeet te redden, is door meer te recyclen. Recycling betekent dat gebruikte materialen worden omgezet in nieuwe producten in plaats van ze weg te gooien. Veel gangbare materialen kunnen worden gerecycled, waaronder glas, papier, metaal en plastic; dit helpt om hulpbronnen, energie en vuilstortruimte te besparen en tegelijkertijd de vervuiling te verminderen.

Je kunt bepaalde materialen maar een of twee keer recyclen, zoals plastic, terwijl je steeds duurzamere materialen zoals metaal en glas kunt recyclen. Om meer te recyclen, kunt u beginnen met het sorteren van uw afval in recyclebare en niet-recycleerbare materialen. U kunt ook op zoek gaan naar producten die gemaakt zijn van gerecyclede materialen of die u kunt hergebruiken. Door kleine veranderingen aan te brengen in uw dagelijkse gewoonten, kunt u een groot verschil maken in het helpen van het milieu en het redden van de planeet.

2: Gebruik een herbruikbare tas bij het boodschappen doen

Een andere geweldige manier om te recyclen is het gebruik van herbruikbare boodschappentassen. Herbruikbare tassen zijn milieuvriendelijker dan plastic wegwerptassen en kunnen u ook nog eens geld besparen. Veel winkels bieden kortingen voor klanten die hun herbruikbare tassen meenemen; andere winkels rekenen zelfs een vergoeding voor het gebruik van plastic wegwerpzakken.

Herbruikbare zakken zijn doorgaans duurzamer dan plastic wegwerpzakken, dus u hoeft ze niet vaak te vervangen. Als je een herbruikbare zak uiteindelijk moet weggooien, kun je deze recyclen, terwijl een plastic wegwerpzak op de vuilstort belandt. Dus de volgende keer dat u boodschappen gaat doen, denk er dan aan om uw herbruikbare tas mee te nemen en help uw impact op het milieu te verminderen.

3: Gebruik katoenen handdoeken over papieren handdoeken

Papieren handdoeken zijn een van de grootste bronnen van afval in huis en mensen gooien jaarlijks miljarden kilo’s keukenpapier weg, waarvan de meeste op de vuilnisbelt belanden. De gemiddelde persoon gebruikt wekelijks ongeveer honderd papieren handdoeken, wat een aanzienlijke impact heeft op het milieu.

Katoen is een natuurlijk, biologisch afbreekbaar materiaal dat niet bijdraagt aan het groeiende probleem van stortafval. Katoenen handdoeken zijn een herbruikbaar alternatief dat kan helpen om deze impact te verminderen. Katoenen handdoeken gaan niet alleen langer mee dan papieren handdoeken, ze kunnen ook worden gerecycled of gecomposteerd wanneer ze het einde van hun levensduur bereiken. Overstappen op katoenen handdoeken is eenvoudig om uw milieu-impact te verminderen en uw huis duurzamer te maken.

4: Weiger plastic rietjes

Mensen gebruiken en gooien dagelijks miljarden plastic rietjes weg, die op stortplaatsen belanden, waar ze honderden jaren nodig hebben om te ontbinden. Een kleine stap die we kunnen zetten om de schade aan ons milieu te verminderen, is het weigeren van plastic rietjes. Gerecycleerde plastic rietjes ondergaan een downcyclingproces en worden omgezet in producten van mindere kwaliteit.

Herbruikbare rietjes van glas, roestvrij staal of bamboe zijn een geweldig milieuvriendelijk alternatief en je kunt ze continu hergebruiken. Als u wegwerprietjes moet gebruiken, zorg er dan voor dat u deze recyclet. Onthoud dat elke keer dat je nee zegt tegen een plastic rietje, je helpt onze planeet te beschermen.

5: Breng een container van huis naar het restaurant

Als je tegelijkertijd je afval wilt verminderen en geld wilt besparen, overweeg dan om je containers van thuis naar het restaurant te brengen. Restjes zijn een geweldige manier om extra kilometers uit uw maaltijd te halen, en als u een container van huis meeneemt, hoeft het restaurant u er geen te geven; Dit bespaart u niet alleen geld, maar u helpt ook de hoeveelheid afval die op stortplaatsen terechtkomt te verminderen.

U kunt herbruikbare containers gemakkelijk in een tas of rugzak vervoeren, wat een handige manier is om niet-opgegeten voedsel mee naar huis te nemen. De volgende keer dat u van plan bent om uit eten te gaan, vergeet dan niet om een container van huis mee te nemen en uw steentje bij te dragen om afval te verminderen.

6: Composteer je etensresten

Het recyclen van plastic, papier en glas is algemeen bekend; wist je echter dat je je etensresten ook kunt composteren?

Voedselverspilling vormt een groot percentage van het afval op stortplaatsen, waardoor een krachtig broeikasgas (bekend als methaan) in het milieu terechtkomt. Het composteren van je etensresten is uitstekend geschikt voor het verzorgen van je tuin; de voedingsstoffen in de compost helpen je planten gezond en sterk te groeien. De volgende keer dat je op het punt staat je restjes weg te gooien, denk er dan over om ze in plaats daarvan te composteren. Het composteren van je etensresten is een eenvoudige manier om je ecologische voetafdruk te verkleinen en de klimaatverandering te vertragen.

7: Koop tweedehands artikelen

Winkelen voor tweedehands artikelen bespaart u geld en helpt afval te verminderen en de planeet te beschermen. Het upcyclen of recyclen van een artikel verbruikt veel minder energie en hulpbronnen dan wanneer u het helemaal opnieuw maakt. Tweedehands winkelen vereist een beetje handigheid om artikelen van goede kwaliteit te vinden. Toch zul je verborgen juweeltjes vinden als je tijd en moeite investeert.

Dus de volgende keer dat je op zoek bent naar iets nieuws, kijk dan eerst eens rond in een aantal tweedehandswinkels; het zal je verbazen wat je zou kunnen vinden.

8: Koop artikelen in bulk

Artikelen in bulk kopen is een andere uitstekende manier om afval te verminderen; Wanneer u afzonderlijke artikelen koopt, komen deze vaak in een verpakking voor eenmalig gebruik die moeilijk te recyclen is. Door in grote hoeveelheden in te kopen, verkleint u de hoeveelheid verpakkingsafval en kunt u geld besparen, aangezien bulkaankopen vaak tot flinke kortingen leiden.

Dus, strijders van JediVite, overweeg om de volgende keer dat u uw maandelijkse boodschappen doet groot in te kopen en onze prachtige planeet te helpen redden.

9: Zelfgemaakte cosmetica maken

Je cosmetica thuis helemaal opnieuw maken is een uitstekende manier om je ecologische voetafdruk te verkleinen in vergelijking met het kopen van producten in de winkel. Het gebruik van milieuvriendelijke ingrediënten en gerecyclede verpakkingen kan afval en milieuschade aanzienlijk verminderen.

Door bijvoorbeeld je foundation te mixen, betaal je niet voor high-end designer verpakkingen. Een ander voordeel van het maken van uw cosmetica is dat u uw producten beter kunt aanpassen aan uw behoeften; als je een gevoelige huid hebt, kun je zachte ingrediënten kiezen die je huid niet irriteren of beschadigen.

Hoewel het niet zo handig is als het kopen van producten uit de winkel, is het maken van zelfgemaakte cosmetica een gemakkelijke manier om onze planeet te redden en afval te verminderen.

10: Koop een herbruikbare waterfles


Wist je dat elk jaar meer dan 60 miljoen plastic waterflessen op stortplaatsen belanden, waar het eeuwen duurt voordat ze afgebroken zijn? De wereld wordt geconfronteerd met een milieucrisis en mensen worden zich bewust van het belang van het verminderen van hun afhankelijkheid van plastic waterflessen voor eenmalig gebruik.

De beste manier om afval te verminderen en de planeet te helpen, is over te schakelen op herbruikbare waterflessen; dit is beter voor het milieu en een kostenbesparende optie in vergelijking met het dagelijks kopen en weggooien van nieuwe waterflessen.

Herbruikbare waterflessen zijn draagbaar, geïsoleerd en verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder glas, roestvrij staal en stof. Veel herbruikbare waterflessen zijn ook vaatwasmachinebestendig, gemakkelijk ze gemakkelijk schoon te maken zijn. We willen het goede voorbeeld geven, daarom maken we onze JediVite®-flessen in Nederland met grijze gerecycled polyetheentereftalaat (rPET). Grijze rPET-flessen zijn 100% recyclebaar en gebruiken 79% minder energie om te maken. Deze milieuvriendelijke flessen verminderen ook de uitstoot van broeikasgassen met 71% in vergelijking met witte maagdelijke PET.

entire family recycling together

Goed gedaan om zo ver te komen. We begrijpen nu dat afval een groot probleem is voor onze aarde, maar er zijn tien eenvoudige manieren waarop we kunnen helpen afval te verminderen en uiteindelijk onze planeet te redden.

Een gemakkelijke manier om deze top of mind te houden is door de Three R’s toe te passen: verminderen, hergebruiken en recyclen. We kunnen de hoeveelheid afval die we produceren aanzienlijk verminderen door kleine veranderingen in ons dagelijks leven aan te brengen. Alle kleine beetjes helpen en samen kunnen we een echte impact maken op de wereld om ons heen.

Als je dit artikel leuk vond, zou je kunnen overwegen ons artikel te lezen over vijf gerecyclede creatieve ambachten die je met je kinderen kunt maken.

Voor meer informatie over hoe je een JediVite® Warrior kunt worden, neem dan gerust contact met ons op